Miért pont „MOST”?

Minden ember alapvető célja a boldogság megtapasztalása. Mi az, ami mégis megakadályozza a boldogság állapotának elérését?

Manapság túl sok impulzus, információ ér bennünket nap, mint nap, ez pedig zavarhoz, szétszórtsághoz vezet, és felborul a test-lélek-szellem egyensúly.

Időnk többségében információk rendszerezésével, feldolgozásával, gondolkodással, múltbéli tapasztalatainkkal foglalkozunk.

Az elménk által begyűjtött információk tudatos vagy tudattalan kiértékelése alapján nézetekkel, szerepekkel, dolgokkal, sőt néha még betegségekkel is azonosítjuk magunkat. A szerepek és a hozzájuk kapcsolt gondolatok, – néha berögzött – mentális struktúrák, meggyőződések befolyásolják és limitálják a gondolatainkat, érzéseinket. Legtöbbször megakadályozzák valódi belső, tiszta és szeretetteljes Énünk megtapasztalását.

A számunkra negatív történéseket általában tagadjuk és „harcot” indítunk a nemkívánatos tapasztalatok ellen. Máskor meg éppen megváltoztathatatlannak veszünk dolgokat, passzívak maradunk olyankor is, amikor inspirációnk azt sugallja, tegyünk valamit. A „harc” mindig ellenerőket generál, a megváltoztathatatlanság merev hite, pedig bénultsághoz és visszafejlődéshez vezet. A megváltoztathatatlanság hite nem egyenlő a fennálló probléma létének, az aktuális helyzetnek az elfogadásával, amely a valódi, hosszútávú megoldások és a belső béke forrása.

 

Mi lehet a megoldás akkor? Hogyan lehet visszatalálni ebbe az egyensúlyi állapotba?

Az emberiség történelme során folyamatosan, lázasan keresi a választ.

A legnagyobb hatású, „megvilágosodott” tanítók vonatkozó nézeteit, eszmerendszerét tanulmányozva feltűnő, hogy van egy pont, amelyben mindannyian megegyeznek. Mindannyian hangsúlyozzák a befelé fordulás, a belső béke megtapasztalásának fontosságát és mély, valódi Énünk / Forrásunk felismerését.

 

De mit is jelent a belső béke? És mi a valódi Énünk, illetve forrásunk?

A válasz nehezen megragadható szavakban, ám az érzés megtapasztalható, a bizonyosság elérhető.

Kevés kivétellel nem, vagy csak ritka futó pillanatként tapasztaljuk meg ezt a, békés, magas frekvenciájú lelkiállapotot, a legmélyebb Énünkkel való egységet. Ilyen pillanat lehet például egy gyönyörű zene során átélt katarzis élmény, vagy egy önfeledt aktív tevékenységben megtapasztalt öröm, illetve a feltétel nélküli szeretet megtapasztalásának élménye.

Az „ITT és MOST”-ban, a jelen pillanat teljes meg- és átélése által egy olyan kapun lépünk be, amely a belső békéhez, nagyobb tudatossághoz és teljességhez vezet.

 

Mit jelent a nagyobb tudatosság?

A valódi, belső én megtapasztalt érzésén alapuló bizonyosság és egészséges, egós akarat nélküli önbizalom.

Hétköznapi megjelenésében jelenthet pl. nagyobb egészség tudatosságot, gondolati tisztaságot, kapcsolat tudatosságot.

 

Mit jelent ez a teljesség fizikálisan és mentálisan?

Egészséget, közérzetet, életminőséget, szeretetteljesebb, harmonikusabb kapcsolatokat másokkal és önmagunkkal egyaránt.

 

Hogyan működik ez a tudatosabb JELEN-LÉT, az „ITT és MOST” intenzív megélése?

  • A jobb és bal agyfélteke a „MOST”-ban tud integráltan működni. Egy teljes, harmonikus élethez ki kell kapcsolni a múlton való rágódást és a jövőn való aggódást és a jelenre figyelve élni kell az életet. 🙂

 

Miben segíthet még a „MOST”?

  • A „MOST” a kreativitás kulcsa. Csak a „MOST”-ban, ítélkezés mentesen lehet 100%-os, minőségi figyelemmel csinálni bármit, – az így végzett, kreatív tevékenységgel pedig egy magasabb frekvenciájú energia (rezgés) érhető el. Ezzel a magasabb energiával jobb életminőséget, egészségesebb, boldogabb életet teremthetünk.

 

(Szerző: MOST Közösség)

További, témával kapcsolatos bejegyzések:

A Most hatalma

A békés harcos útja

dr. Jill Bolte Taylor előadása: jobb és bal agyfélteke

Author: Zoltán

Leave a Reply