Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.
  • STARTnov 21st - 6:00du.

  • ENDnov 21st - 8:00du.

  • VENUEHarmónia Palota

  • TICKET PRICEIngyenes

MOST Klub – Jelenlét a mozgásban

Novemberi témánk:  Jelenlét a mozgásban

Meghívott előadóink:

Vadas Mihály,  A Yang Family Tai Chuan magyarországi instruktora.

Vadas_Mihály2A Színház és Filmművészeti Főiskolán végzett Tv – rendező, az MTV – ben volt főszerkesztő, programigazgató. Tai Chi Chuant több mint 30 éve tanul, illetve tanít. Több nemzetközi szemináriumot, tábort vezetett, könyvet és videókat adott ki, sokszoros VB, VK, EB győztes és Magyar Bajnok.

Mantak Chia Gyógyító Tao rendszerét évek óta tanulmányozza és oktatja.

Rendszeresen szerepel televíziókban, publikál, tart előadásokat. Fő tevékenysége kelet és nyugat hagyományait, eredményeit ötvözve egy olyan gyakorlati módszer kidolgozása, amely a legkorszerűbb módon segít a 21. század emberének a személyiségintegrációban, a helyes kapcsolatok kialakításában, a megfelelő tapasztalatok, a „saját élmény” megszerzésében. 2007 – ben találkozott Yang Zhenduo nagymesterrel, Yang Jun mestertől 2008 óta tanul.

2009 – óta a Yang Family Tai Chuan magyarországi instruktora. A Magyarországi Taijiquan Egyesület Elnöke.

 

 

Karches Péter – Aunkai oktató

265223_491216464221778_1790424881_o

2003 óta gyakorlok a Keiko Harcművészeti Akadémián Somogyvári Szabolcs irányítása alatt Aikidót, majd kis idő elteltével párhuzamosan Katori Shinto Ryút (japán kardvívást) is. Magyar és japán oktatóim különleges látásmódjának köszönhetően a kezdetektől gyakorlásom fókuszában a testhasználat fejlesztése, a könnyed, de hatékony végrehajtás áll. Gyakorlásomban az Aunkaijal és Akuzawa szenszeijel való találkozást (2013) követően új lehetőségek és mélységek tárultak fel, azóta is elhivatottan folytatom az elmélyülést az Aunkai rendszerében. 2016 szeptemberétől a Keiko Harcművészeti Akadémia tagjaként létrehoztam saját iskolámat a Júshin Juku-t, és jelenleg civil foglalkozásom mellett Aunkait oktatok az Oktogon Mozgás Akadémián.

 

Harcművészeti gyakorlásommal párhuzamosan megjelent az igényem arra, hogy tapasztalatokat szerezzek a tudatosság és jelenlét más, mélyebb aspektusaiban is. Így megismerkedtem a tibeti buddhizmus Dzogcsen ágával, valamint elmélyültem a Himalájai jóga tradíciórendszerében, továbbá betekintést szereztem az Alexander technika módszertanába is.

 

 

Az előadások:

Vadas Mihály – Kínai mozgásrendszerek:  Tai Chi és Chi Kung alapjai, elméletük, történetük és hátterük

10919013_590971994337551_343231114155488367_n

A tai chi az egyik legnépszerűbb és a világon leggyorsabban terjedő mozgásrendszer, szabadidősport, amelyet életkortól és egészségi állapottól függetlenül bárki gyakorolhat. A tai chi jótékony hatással van a fizikai és mentális egészség helyreállítására, hatékony személyiségfejlesztő módszer, ugyanakkor hasznos önvédelmi rendszer is. Kulcsszavai: egyensúly, nyugalom, ellazulás, összhang, egység, lágy, természetes ritmusú mozgás.

A Yang stílusú Tai Chi Chuan a kínai harcművészetek egyik ékköve.

A Yang stílus  egy elegáns, gondosan felépített, lazán áramló művészet, mely megőrizte a harci értékét is. Emellett nagyszerű módja az egészség megerősítésének és a betegségek gyógyításának.

A Tai Chi Chuant emberek tízmilliói szeretik és gyakorolják, elősegítve az elterjedését világszerte. Az egyik legnépszerűbb kínai harcművészetként örök érvényű a hozzájárulása az emberiség jólétéhez és egészségéhez.

 

 További információ:

 

 

 

Karches Péter – Jelenlét a mozgásban, lehetőségek az Aunkaiban

AunkaiAz Aunkai egy modern harcművészet (2003-ban alapította Akuzawa Minoru), mely azonban edzésmódszerei és elmélete által a régmúltban gyökerező, hagyománytisztelő rendszer (buzsucu). Az Aunkai rendszerben a hangsúly nem a technikán (wazán) van, hanem a testhasználaton. Elképzelése szerint a testhasználat természetessé tételével a technikák is természetesen születnek meg. Elveszett természetességünk, helyes testhasználatunk visszanyerése tudatosság és azon dolog felismerése által kezd újra formát ölteni, hogy emberi mivoltunkról elkezdjük lehántani a fölösleges terheket, rossz szokásokat, beidegződéseket.

 

Mindezek felismerésének lehetősége harci rendszerektől független, mindenki számára jól hasznosítható, sokan gyakorolják tudatosságuk és jelenlétük fokozására, fejlesztésére is.

Közvetlen beszélgetés keretében az alábbi témákat érintenénk:

  • Miért fontos a jelenlét a mozgásban (is)
  • Motivációk a harcművészet gyakorlásában napjainkban, önfejlesztés
  • Milyen lehetőségeket rejt az Aunkai rendszere
  • A mozgásban szerzett tapasztalatok és az alapelvek megértésének átültetése a mindennapokba – spiritualitás

 

További információ:

http://www.keiko.hu/

Facebook: Júshin Juku

 

Helyszín: Harmónia Palota, 1088 Budapest, Múzeum utca 9.

Belépő 1 500 Ft

MOST Közösség tagoknak a részvétel ingyenes!

A csatlakozás a MOST Közösséghez ingyenes és az is marad.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket az előadásra és kötetlen beszélgetésre!

Jelentkezésinfo@mostkozosseg.hu, vagy a 30/651-0023-as számon (vagy a Facebook eseménynél).

Details

Date:
2016. november 21
Time:
18:00 - 20:00
Cost:
Ingyenes
Categories:
,
Esemény Tags:
, , , , , , , , , , ,

Szervező

Török Zoltán személyes és csoportos hatékonyságfejlesztő tréner, AMM terapeuta
Phone:
+36 30 9246908
Email:

Venue

Harmónia Palota
Múzeum utca 9., Budapest, 1088, Magyarország.
+ Google Térkép
EVENT MAP

Leave a Reply