A teremtő erő

A teremtő erő
Hiedelmeink megkötnek minket

“Az élet addig ismétli önmagát, amíg másképpen nem merünk dönteni” – ez a felismerés nagyon megváltoztathatja az életünket. Valójában beidegződések, szokások és az ismeretlentől való félelem az embert mindig a régi sémák felé hajtja. A felismerés még csak a kezdeti lépés afelé, hogyan változtathatunk az eddigi gondolkodásmódunkon. A legtöbben itt meg is nyugszunk: „de jó, én már tudom, én már felismertem, nekem nem tudsz újat mondani” mondatokkal válaszolunk, ha valaki rámutat egy-két hibánkra. A gyakorlati megvalósítás viszont elmarad.

Ahhoz, hogy az elméleti felismerést átültessük a gyakorlatba nagyon sok tudatos megfigyelés, és állandó önelemzés szükséges.

 

Mi teremtjük meg a saját valóságunkat, bár nagyon nehezen tudjuk ezt elfogadni – nincs annál kellemesebb, mint másokat okolni amiatt, amilyenek vagyunk.

Élő mágnes vagy, olyan embereket, helyzeteket és körülményeket vonzol be az életedbe, melyek összhangban állnak domináns gondolataiddal. Bármivel is foglalkozol a tudatodban, az kicsírázik élményeidben, vagyis bármire is fordítod a figyelmedet, az energiádat, bármire is összpontosítasz – legyen szó akár pozitív, akár negatív dologról -, azt bevonzod az életedbe. Minden egyes pillanatban van valamilyen hangulatod, érzésed. Az éppen most, ebben a pillanatban átélt érzésed arra késztet, hogy egy negatív vagy pozitív rezgést sugározz ki magadból. A vonzás törvénye azzal reagál bármely általad kibocsátott rezgésre, hogy még többet ad belőle – függetlenül a rezgés előjelétől

Tisztában vagyok azzal is, hogy sokan azt mondják,” jaj ez már a könyökömön jön ki!” De vajon hányan vannak, akik tényleg e szerint is élnek és a mindennapokban ezt használják is? Hogyan tudod használni és felismerni? Érdemes időt és energiát szánni a gyakorlati útmutatásokra is. Ne arra sajnáljunk az időt, energiát, pénzt, ami megváltoztatja az életünket, hanem arra ne fordítsunk több figyelmet, ami mindig ismétli félelmeinket és nem engedi, hogy másképp éljünk. És ez nem más, mint az eddig kialakult hitrendszerünk.

 

Horváth Mónika 
író, előadó, tréner

Ha többet szeretnél megtudni a témában, figyelmedbe ajánljuk 2018. szeptember 22-23. és 29-én tartandó gyakorlatias fejlesztő workshopunkat „ÉN, az Élet ereje” címmel. Ennek keretében részletesen foglalkozunk többek között a sikeresség és a személyes hatékonyságunk fejlesztésével (érzelmi intelligencia, kommunikáció, párkapcsolatunk javítása kérdések, stb.), illetve beszélünk a karriert és az egészséget érintő témákról is.

Részletes információ, regisztráció: https://mostkozosseg.hu/programok/en-az-elet-ereje/

Author: Zoltán

Leave a Reply